Wie ben ik

Mijn naam is Heleen Koudijs, ik ben geboren in 1965. Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee getrouwde dochters en vier prachtige kleinkinderen. Ik ben betrokken, enthousiast, empathisch, toegewijd, respectvol, vriendelijk en betrouwbaar. Ik ben in staat om mensen op hun gemak te stellen, ook door mijn humor. Mijn hobby’s zijn spelen met mijn kleinkinderen, zingen, lezen, wandelen en contacten met mensen van wie ik houd. Jezus is echt mijn inspiratiebron bij mijn werk om mensen te helpen tot ontwikkeling en/of herstel te komen. Uit ervaring weet ik hoe mooi het kan zijn om tijdens psychotherapie aan ontwikkeling en herstel te werken en echt tot bloei te komen. Dit is voor mij een grote motivatie om als therapeut werkzaam te zijn. 

Ik heb jarenlang als begeleider gewerkt in de psychiatrie en de gehandicaptenzorg. De afgelopen 12,5 jaar heb ik met mijn man een eigen zorgonderneming gehad. Wij gaven kleinschalige opvang, met veel individuele aandacht. Twee jaar geleden besloten we het roer om te gooien. Ik ben een vierjarige opleiding gaan volgen voor integratieve coaching en psychotherapie middels de opleiding Christelijke Integratieve Therapie van Groundwork. In 2020 ben ik officieel afgestudeerd als coach en ik ben nu therapeut in opleiding.  Ik heb veel als vrijwilliger gewerkt in verschillende kerken als jeugdleider, worshipleader en ik heb ook meegewerkt aan de opbouw van een nieuwe kerk. Verder zijn mijn man en ik sinds 2013 betrokken bij de opbouw van een huis en dagbesteding voor kinderen met een verstandelijke beperking in India. Ik ga daar regelmatig heen, werk vol enthousiasme mee en train de staf daar. Al met al ben ik een bezige bij die zeer enthousiast is over deze nieuwe stap in mijn leven, waarbij ik misschien ook jou kan ontmoeten.

Het logo In-Verbinding

Tijdens een vakantie in Italië zag ik dit beeld van de Italiaanse kunstenaar Andrea Rossi uit Cortona. Dit beeld sprak mij meteen heel erg aan; een wereld, gemaakt van mensen, groot en klein, die verbonden zijn met elkaar. Helaas is dit vaak zo anders en zijn wij die verbinding met onszelf en met anderen vaak kwijt. We willen graag de verbinding met anderen voelen, maar durven die niet aan te gaan uit angst gekwetst te worden. We willen zo graag echt onszelf zijn, maar we hebben een masker op, omdat we niet durven te tonen wie wij daadwerkelijk zijn. 

 

Er leeft in mij een verlangen naar heelheid in mensen en eenheid tussen mensen, en naar eenheid met God. Mocht jij ook weer In-Verbinding willen komen met jezelf, de ander, je omgeving of God, misschien mag ik jou dan helpen, om het zelfhelende vermogen wat wij allemaal hebben, ten volle te benutten, zodat jij tot bloei kunt komen.